-
Adaugare camp suplimentar de cantitate la transfer in retea
Buna ziua,
Va rog studiati posibilitatea de a adauga la transferul la magazin din retea inca un camp de cantitate, sa fie in genul cum e la receptie de la furnizor: cantitate propusa si cantitate efectiva transfer.
Cantitate propusa sa fie cantitatea care se doreste ideal a se transfera iar aceasta cantitate sa poate fi importata in transfer prin fisierul text. Din puncte de vedere al miscarii de gestiune aceasta cantitate sa aiba doar scop informativ, sa nu afecteze gestiunea atunci cand transferul se inchide.
Cantitate efectiva transfer sa fie cantitatea care se transfera efectiv din punct de vedere al gestiunii atunci cand transferul se inchide si sa fie cantitatea care se importa prin utilitarul import Mobility, astfel incat sa ne putem asigura ca pickerul a scanat fizic toate produsele de pe transfer si a introdus manual numarul de bucati fizice existente.
In acest fel, inainte de inchiderea transferului dintr-o gestiune in alta sa se poata vedea foarte usor unde exista diferente intre ce trebuia sa se puna pe transfer (cantitate propusa) si ce s-a pus efectiv fizic pe transfer (cantitatea transfer).
Denumirile campurile sunt doar ca exemplu, nu e neaparat sa fie la fel, pot fi si: cantitate document / cantitate fizica sau alte variante.
Solicitarea vine din urmatoarea problema intalnita din ce in ce mai des in practica noastra:
La transferurile intre depozit si magazine marfa fizica care ajunge in magazine ca numar de bucati si coduri de bare nu tot timpul este 100% egala cu marfa care exista scriptic pe avize. In majoritatea cazurilor e problema de picking: pe aviz sunt 11 bucati si fizic pickerul pune 12 bucati sau pe aviz scrie un produs cu X cod de bare si pickerul pune un produs foarte asemanator dar cu Y cod de bare, ceea ce da peste cap atat gestiunea depozitului cat si a magazinelor.
Din pacate nu am gasit pana acum nici o metoda eficienta de dubla verificare a pickingului. Noi de mai bine de 1 an generam necesarul de aprovizionare a magazinelor cu ajutorul Oxygen dupa care importam necesarul de transfer in Smartcash prin fisier text si apoi emitem transferul iar pe urma pickerul din depozit pregateste fizic marfa de trimis la magazin pe baza avizului astfel intocmit si printat.
Am incercat si varianta, pe baza unui necesar de transfer printat fizic pe foi A4, sa lasam pickerul sa faca lista de transfer pe Mobility si ulterior sa o importam in Smartcash pentru finalizarea transferului, dar atunci nu avem cum sa verificam daca pickerul a pus exact produsele si cantitatile care erau trecute pe necesarul de transfer pe care il generam noi din Oxygen. Am avut cazuri in care pe transfer trebuia sa se puna X produs si pickerul a pus de la sine Y produs, fara sa avem cum verifica in mod eficient faptul ca s-a schimbat produsul.
Am incercat initial sa ne asiguram ca totalul de linii si numar de bucati concid intre lista de necesar si lista generata prin scanarea cu ajutorul Mobility, dar am constatat ca doar totalurile concideau nu si produsele / cantitatile per produs, existand cazuri in care pentru ca totalurile sa coincida intre necesarul de pe foaie si mobility, unii pickeri puneau din bura produse / cantitati.
In schimb am observat ca la receptiile de la furnizor pe care le importam din excel, prin faptul ca importam cantitate document conform factura iar la cantitate fizica punem zero la import, e aproape imposibil ca receptia sa se faca gresit deoarece cine verifica receptia fizic trebuie sa scaneze produsele si sa introduca cantitatile fizice iar la final, inainte sa inchidem receptia, se observa foarte usor care sunt produsele la care exista neconcordante intre cantitatea fizica si cea scriptica, cele care s-au scanat fizic dar nu exista in fisierul importat din excel sau invers, care nu s-au scanat fizic dar exista in fisierul importat din excel.
Log in to reply.