Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; CAUTARE OPEN API CLIENTI PE BAZA CODULUI FISCAL
Etichete: ANAF, Cautare dupa CUI, OpenAPI
-
CAUTARE OPEN API CLIENTI PE BAZA CODULUI FISCAL
Postat de florariatrias.ro la 11 octombrie 2016 la 10:29Buna ziua,
Am inteles de la dep de suport ca nu mai este disponibila facilitatea de cautare a clientilor pe baza CIF (open api) pe motiv ca cei de la open api au modificat politica comerciala.
Credeti ca se poate gasi o solutie alternativa la acest sistem? Este o varianta foarte la îndemână cu care se poate factura foarte rapid si ne ajuta ca in perioadele aglomerate sa nu avem blocaje la casa pentru emiterea facturilor.
Va multumesc.Dor a răspuns 6 ani, 7 luni în urmă 3 Membri · 6 Răspunsuri -
6 Răspunsuri
-
exista varianta alternativa, validarea online a Ministerului Finantelor. Se spune ca MF a reusit sa definitiveze procedurile de validare online a contribuabililor in Septembrie.
De exemplu producatorul WinMentor a anuntat ca urmeaza inlocuirea OpenApi cu validarea MF. Sa speram ca Magister o sa inlocuiasca cat mai repede posibil, fie cu cea a MF fie alta solutie la indemana.
-
Din pacate OpenAPI nu mai e “open” adica s-a inchis! 🙂
Asadar orice apel catre serviciul web returneaza acum o eroare.
Asteptam si noi validarea MF care ar trebui sa fie gratuita si actualizata. -
Sa speram ca vine repede integrarea ca daca ne-am obisnuit cu binele este greu sa te dezveti :D.
Vad ca la midsoft (facturis) inca functioneaza interogarea 🙁 -
astazi au anuntat de la WinMentor ca au versiune noua de aplicatie care permite:
– posibilitatea preluarii datelor partenerului din registrul electronic ANAF, validarea codului fiscal al partenerului tranzactiei la momentul inregistrarii tranzactiei sau ulterior, precum si posibilitatea validarii inscrierii in plafonul legal a facturilor simplificat
apreciem daca ar fi disponibila in Smart deoarece acolo setam prima data, ulterior in Mentor prin importuri date…
multumim
-
Incepand cu versiunea 12.1.0.230 SmartCash RMS suportul pentru serviciul OpenAPI.ro a fost restabilit.
Dupa cum stiti, acest serviciu nu mai este acum in intregime gratuit, interogarile fiind conditionate de transmiterea unei chei API unice pentru fiecare apelant.
In optiunile noii versiuni SmartCash veti gasi o noua pagina unde puteti salva aceasta cheie dupa ce o creati mai intai in profilul de pe openapi.ro.
In rest totul ar trebui sa mearga ca si inainte, atat pe POS-uri cat si in backoffice. In plus am introdus acum si validarea firmelor radiate, interzicand adaugarea firmei in SmartCash in cazul acestora. -
A … si pentru ca am verificat si intr-adevar ANAF a publicat un serviciu de consultare REST JSON am facut tot posibilul sa il integram si pe acela.
Asadar incepand cu versiunea 12.1.0.231, pe care o sa o actualizam luni, va fi si acest serviciu disponibil.
Din pacate datele de la ANAF sunt extrem de slab structurate. Singura structurare este pe ce ii doare pe ei mai tare, TVA-ul…. De aceea adresa si localitatea pot fi parsate corect doar cu o precizie de 70/80%. De asemena lipseste si numarul de la registrul comertului.
Open API e mult mai complet si mai rapid aparent.Oricum acum le aveti pe amandoua implementate si puteti opta pentru care va satisface mai bine.
Conectați-vă pentru a răspunde