Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; Re: Programul este bun la cine nu foloseste

• Re: Programul este bun la cine nu foloseste

Postat de Dor la 6 noiembrie 2007 la 15:49

“sepsiker” wrote: Domnilor de la Magister. Eu am doua magazine alimentare co Magister. De cand am deschis primul magazin avem probleme cu programul asta. Puteti sa va uitati cate liciente am de la Magister. Vam mai scris pe e-mail am mai facut reclamati la dvs. Am trimis prin Best Birotica toate baza de date de la noi. Eu cred ca dvs nu faceti teste cu programul , nu incercati si nici nu vati uitat chiar nici nu vreti sa solutionati problema mea.Pacat ca am cheltuit atatia bani pe un program care ar fi trebuit sa dati gratis sa testam noi. Uitativa la topicul lui Levi de cate zile a scris si nici raspuns nu dati. Un magazin ar fi trebuit inchis luna Octombrie. Asadar incepeti sa va apucati de treaba daca doriti sa fimi utilizator la programul asta frumos. Mai deschid un magazin in Decembrie ce spuneti sa fiu asa prost sa mai cumper Magister?
    Cu stima Szkridon Sandor

Stimate Domn,
    Va rugam sa ne transmiteti punctual bug-urile de program cu toate explicatiile necesare pentru reproducerea lor.
    Probabil ca multe dintre ele au fost deja rezolvate, asa incat solutiile exista deja.
    Am mutat acest topic in sectiunea discutii libere deoarece nu are nici o legatura cu topicul pe care ati postat (Bug Report).

Dor a răspuns 17 ani, 2 luni în urmă 3 Membri · 3 Răspunsuri
  • 3 Răspunsuri
  • sepsiker

Membru
    6 noiembrie 2007 la 19:41

Probabil nu ati inteles bine dvs. Dv. stit foarte bine problema mea daca nu atunci de ce a trebuit sa trimitem baza de date de la noi?

1..Cand facem receptia stocul este corect dar la Situatie Facturi–Urmarire Furnizori se dubleaza facturile . Suma este corecta si data dar la randul urmator apare iarasi acelasi suma si numar factura dar cu data de 30.12.99.

2..La celalalt magazin nu putem inchide nici luna septembrie nici octombrie. Noi lucram cu acceptare vanzare cu stoc negativ din cauza la mezeluri. Dar de exemplu la Slanina afumata avem -0.003 kg . degeaba compensez ca la fisa depozit se vede compensarea dar daca vreau sa inchid luna tot aceasi suma de -0.003kg apare.

Pentru noi este foarte important din cauza ca contabila se bazeaza pe aceste date furnizate de noi .
    Cu stima

• roPopa

Membru
    8 noiembrie 2007 la 12:30

Am descoperit ca aceasta problema se datoreaza unui Upgrade defectuos.
    In baza de date nu s-a efectuat o modificare a unui trigger care introducea acea factura pentru urmarire.
    Din acesat cauza in momentul de fata si acel trigger introducea o factura la urmarire si programul facea acest lucru.

Am descoperit acest lucru foarte tarziu deoarece din toate informatiile care ne parveneau nimeni nu a spus ca rezulta 2 recorduri in urmarire furnizori ci doar ca se dubleaza valoarea.
    valoarea dublata inseamna cu totul altceva si noi am cautat in mod gresit cauza acestei probleme.

Solutia este trecerea la baza de date 319 pentru noile instalari de magazine.
    Pentru cele deja instalate cu v 318/8.0.0.107, scriptul care repara acesta problema este urmatorul.

ALTER TRIGGER REC_AU
    ACTIVE AFTER UPDATE POSITION 0
    AS
    DECLARE VARIABLE VARIDRECITEM INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARIDFURN INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARIDCLIENT INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARIDMAG INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARIDINV INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARDATAFACT TIMESTAMP;
    DECLARE VARIABLE VARNRFACTURA VARCHAR(20);
    DECLARE VARIABLE VARDATANIR TIMESTAMP;
    DECLARE VARIABLE VARNIR INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARPRETACH NUMERIC(15, 5);
    DECLARE VARIABLE VARVALUTA NUMERIC(15, 5);
    DECLARE VARIABLE VARARTNR INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARIDSTORE INTEGER;
    DECLARE VARIABLE VARTYPEVALUTA VARCHAR(20);
    BEGIN
    /* TRIGGER TEXT */
    IF (NEW.STARE OLD.STARE) THEN BEGIN
    FOR SELECT R.IDFURN, R.DATAFACT, R.NRFACT, R.DATANIR, R.NIR, O.IDCLIENT, R.IDSTORE, R.IDINV
    FROM REC R
    LEFT JOIN OUT O ON O.NRSCHIMB = R.NRSCHIMB
    WHERE R.IDREC = NEW.IDREC
    INTO :VARIDFURN, :VARDATAFACT, :VARNRFACTURA, :VARDATANIR, :VARNIR, :VARIDCLIENT, :VARIDMAG
    , :VARIDINV
    DO BEGIN
    BREAK;
    END
    FOR SELECT RI.PRETACH, RI.ARTNR, NEW.IDWHERE, RI.PAVAL, RI.IDRECITEM, RI.VALUTA FROM RECITEMS RI
    WHERE NEW.IDREC = RI.IDREC
    INTO :VARPRETACH, :VARARTNR, :VARIDSTORE, :VARVALUTA, :VARIDRECITEM, :VARTYPEVALUTA
    DO BEGIN
    EXECUTE PROCEDURE INSERTUPDATELASTPRETACH(:VARIDRECITEM, :VARPRETACH, :VARDATAFACT, :VARIDFURN, :VARARTNR
    , :VARIDSTORE, :VARDATANIR, :VARNRFACTURA, :VARNIR, :VARVALUTA
    , :VARIDCLIENT, :VARIDMAG, :VARIDINV, :VARTYPEVALUTA);
    END
    END
    END
    ^

• Dor

Administrator
    8 noiembrie 2007 la 13:45

Stimate utilizator,
    Speram ca solutia de mai sus sa rezolve problemele mentionate de dvs atat de transant. Pentru orice alte informatii va rugam sa nu ezitati sa folositi acest forum care dupa cum se observa chiar ofera solutii…
    O singura observatie insa: va rugam sa postati problemele cat mai explicit pentru a identifica in cel mai scurt timp cauza problemei.

Va multumim pentru intelegere si cooperare!

Echipa Dezvoltare Programe

Log in to reply.