Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; Intrebari legate de sistemul e-factura & Rsaquo; Scrie un răspuns pentru Intrebari legate de sistemul e-factura

• gmro

Membru
    24 iunie 2022 la 4:01

Multumesc pentru raspunsuri si promptitudine.

Legat de punctul 6: raportartea in e-factura a bonurilor fiscale cu CUI care contin (si) produse cu risc fiscal, cautand pe net informatii despre aceasta speta, am gasit articolul de mai jos unde e mentionat:

Întrucât bonul fiscal care are înscris codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului este considerat o factură simplificată, care este emisă la solicitarea beneficiarului, aceasta ar trebui transmisă în Sistemul Ro e-Factura”, a transmis Ministerul Finanțelor la solicitarea Profit.ro.

Sursa: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/finante-magazinele-vor-trebui-sa-emita-facturi-si-bonuri-in-sistem-e-factura-pentru-produse-cu-risc-fiscal-ridicat-20612746

Stiu ca inca sunt multe neclaritati legate de e-factura si sper ca ANAF le va clarifica cat mai curand dar pana atunci incercam sa intelegem si noi ce si cum ar trebui sa facem sa ne pregatim pentru aceste sisteme.

Tot legat de raportarea in e-factura a bonurilor fiscale cu CUI am citit si opinia celor de la Saga (sursa: https://www.sagasoftware.ro/e-factura-e-transport-neclaritati-si-unele-clarificari/) care practic spuneau ca dpdv tehnic (nu am inteles daca din cauza sistemului lor sau din cauza sistemului ANAF) este aproape imposibil in prezent de transmis in e-factura bonuri fiscale si ei recomanda evitarea emiterii de bonuri fiscale cu CUI pentru produsele cu risc fiscal (se poate emite bon simplu + factura la bon fiscal).

Legat de punctul 7: raportarea in e-transport, aveti in plan sa integrati in Smartcash posibilitatea de a transmite automat in sistemul e-transport transferurile de marfa intre gestiuni emise in Smartcash sau cele la clienti (prin vanzare cu ridicata) ori la furnizori (prin retur la vanzare cu ridicata) astfel incat sa putem obtine automat codul UIT, la generarea avizului / facturii, iar acest cod sa fie inscris pe avize / facturi?