Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; Propunere & Rsaquo; Scrie un răspuns pentru Propunere

• gmro

Membru
    15 iulie 2024 la 8:45

Si eu propun sa reganditi sistemul de licentiere pentru utilitarul de schimbare cota de TVA.

Inteleg ideea de cost per utilizare limitata in timp dar consider ca nu mai e ok aceasta metoda de licentiere pentru acest utilitar.

Pentru cei care achizitioneaza acest utilitar licenta ar trebui sa fie pe viata iar costul actualizarilor ulterioare ar trebui sa fie inclus in abonamentul lunar de mentenanta si actualizare, asa cum e licentierea la Shop, Pos, Lynx, Mobility, etc.

Nu e ca si cum acest utilitar e optional pentru utilizatorii Smartcash care au nevoie de el si il achizitioneaza initial. Daca lucrezi in Smartcash si ai produse la care trebuie sa schimbi cota de TVA nu ai cum sa nu-l folosesti daca vrei sa respecti legea si sa lucrezi legal.

In cazul nostru, avem un catalog de mai mult de 15,000 de articole din care cateva mii sunt cu cota 9%.

Din 2014 de cand folosim Smartcash am achizitionat acest utilitar de mai multe ori, de fiecare data cand am fost obligati sa facem schimbari la cotele de TVA la produse din catalogul nostru.

La inceputul anului 2024, cand s-a trecut de la 9% la 19% la produsele cu zahar adaugat, am achizitionat din nou utilitarul si am schimbat cota la toate produsele care le aveam in stoc fizic si am putut verifica daca se incadreaza la cota marita.

Dar la produsele care nu aveam stoc fizic nu am putut schimba cota pentru ca nu stiam care / cum se incadreaza la cota marita.

Astfel, pe parcursul timpului, pe masura ce reprimeam in stoc de la furnizori produse la care trebuia sa le schimbam cota, le-am actualizat cota cat timp am mai avut licenta activa (pana in aprilie cred).

Dupa ce nu am mai avut licenta activa am continuat sa primim periodic produse la care trebuia sa le schimbam cota. Pentru ca erau putine produse am preferat in loc sa cumparam din nou utilitarul, sa creem noi produse cu cota noua (prin duplicare) desi acest lucru are dezavantajul ca se pierde istoricul produsului si creste artificial catalogul.

Noi am perceput ideea de plata per utilizare limitata in timp si ca un fel de penalizare a faptului ca, in calitate de utilizator, nu ne-am facut treaba cum trebuie atunci cand l-am folosit. Daca am uitat / omis sa schimbam cota la unele produse si a trecut mai mult timp, asta e, trebuie sa platim din nou daca vrem sa reparam greseala de omisiune.

Pe de alta parte pretul utilitarului nu e mare si am putea sa-l tot achizitionam periodic si sa rezolvam produsele la care trebuie sa schimbam cota (si licenta utilitarului e expirata) dar sincer nu imi place aceasta idee, mi se pare un pic fortata achizitia. Acum astept sa se stranga mai multe produse si probabil ca vom cumpara din nou utilitarul in ianuarie anul viitor 🙂