Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; Adaugare clienti persoane fizice fara cod fiscal

Etichete: ,

• Adaugare clienti persoane fizice fara cod fiscal

Postat de gmro la 13 decembrie 2016 la 22:27

Revin cu rugamintea de a face modificarile necesare in Shop astfel incat sa avem posibilitatea sa putem adauga clienti facturabili persoane fizice fara sa fim obligati sa le introducem un cod fiscal.
    Stiu ca am mai discutat si s-a mai discutat si pe forum acest aspect dar problema persista, in sensul ca majoritatea persoanelor fizice (mai ales clientii care fac comenzi online) refuza sa-si ofere CNP-ul iar fara CNP noi nu le putem factura. Am avut situatii de genul: “nu va dau CNP-ul, anulati comanda”.
    Daca folosim campul “Altele” de la cod fiscal si introducem la fiecare client nou cifre aiurea doar ca sa putem salva clientul, posibil sa avem probleme pe viitor in cazul unui control ANF care sa intrebe ce-s cu cifrele alea la “cod fiscal” pe factura. Daca introducem numele clientului in campul “altele” ajungem ca daca avem clienti cu acelasi nume sa fim nevoiti sa punem “PopescuIoan1”, “PopescuIoan2”, etc. si iar posibil sa avem probleme in caz de control.
    Nu cred ca mai exista in Romania magazin online, cel putin nu dintre cele mari, care sa ceara CNP la clienti persoane fizice ca sa le factureze. La Altex si eMag nici in locatiile fizice nu cer CNP pentru facturare.
    Stiu ca opinia dumneavoastra e ca dpdv legal pe factura e obligatoriu CNP daca se factureaza unei persoane fizice DAR ma intreb oare eMag, Altex si restul magazinelor din Romania chiar nu stiu de obligatia asta sau pur si simplu o ignora si emit facturi in mod incorect?

gmro a răspuns 8 ani în urmă 2 Membri · 2 Răspunsuri
  • 2 Răspunsuri
  • Dor

Administrator
    16 decembrie 2016 la 19:02

Salutari,
    Ce versiune aveti?
    Stiu ca am rezolvat aceasta problema in sensul in care daca selectati la tipul codului fiscal “Altele” puteti lasa campul necompletat.
    Incercati si reveniti daca nu functioneaza asa.
    Sa nu fie vreo optiune mai restrictiva activata si de aceea sa nu va permita.

Sarbatori fericite si numai bine!

• gmro

Membru
    11 ianuarie 2017 la 1:48

Va salut si va urez un an nou cat mai bun atat dumneavoastra cat si intregii echipe Magister!

Intradevar, noi am testat pe o versiune mai veche, dupa ultima actualizare am constatat ca se pot adauga clienti facturabili persoane fizice fara sa fie obligatoriu de adaugat CNP-ul daca se selecteaza in campul cod fiscal optiunea “Altele”. Multumim pentru aceasta modificare!

Log in to reply.