Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; Articolul violeaza cheia primara sau unica
-
Articolul violeaza cheia primara sau unica
Postat de MugurEL la 24 octombrie 2007 la 5:29La executarea Z-ului apoi descarcarea casei de marcat (mode Datecs MP-500) apare un mesaj de eroare :
“Inregistrare Existenta
Articolul violeaza cheia primara sau unica a tabelei
INTEG_349 on table OUTITEMS ”Dupa afisarea acestei erori comunicatia intre casa de marcat si baza de date functioneaza dar respectivul z nu este inregistrat.
As dori sa stiu cauza acestei erori.Catalin a răspuns 14 ani, 2 luni în urmă 3 Membri · 5 Răspunsuri -
5 Răspunsuri
-
La executarea Z-ului apoi descarcarea casei de marcat (mode Datecs MP-500) apare un mesaj de eroare :
“Inregistrare Existenta
INTEG_349 on table OUTITEMS ”Dupa afisarea acestei erori comunicatia intre casa de marcat si baza de date functioneaza dar respectivul z nu este inregistrat.
As dori sa stiu cauza acestei erori. -
La executarea Z-ului apoi descarcarea casei de marcat (mode Datecs MP-500) apare un mesaj de eroare :
“Inregistrare Existenta
As dori sa stiu cauza acestei erori. -
Am sa verific. Cel mai probabil generatorul care incrementeaza cheia primara a tabelei OUTITEMS este dat peste cap (are o valoare mai mica decat cea maxim atinsa in campul respectiv). Probabil o pompare incompleta a determinat efectul asta.
Voi verifica exact si iti dau un SQL de verificare si reparare.
In orice caz, tranzactiile apar in lista de inchideri sau nu apar? -
Violarea cheii primare este datorata generatorului cu numele: OUTITEMS_IDOUTITEM a carui valoare nu a fost incrementata la valoarea corecta in urma unui update/pompare de baza de date.
Solutie:
Mai intai afla valoarea maxima a campului IDOUTITEM din tabela OUTITEMS:SELECT MAX(IDOUTITEM) FROM OUTITEMS
Noteaza valoarea (sa zicem xx) si apoi introdu in SQL-ul de mai jos valoarea xx+1:
SET GENERATOR OUTITEMS_IDOUTITEM TO xx+1
dai commit si trebuie sa o ia de unde a ramas cu toate.
Numai bine
Dor -
Buna ziua, am si eu aceeasi problema, dar cu DATECS FP550T
Inregistrare existenta!
Articolul violeaza cheia primara sau unica a tabelei.
Mesaj original returnat de server:
violation of PRIMARY or UNIQUE KEY constraint “IDUNIC_POS” on table “POS”Astept un raspuns,
Va multumesc!
Conectați-vă pentru a răspunde