Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; Imbunatatire POS

• Postat de kronersm la 1 martie 2010 la 13:39

Am vazut in multe magazine (prin Austria mai exact) ca bonul fiscal se tipareste integral doar dupa inchiderea lui din pos.
    Ce avantaje la acest sistem vad eu:
    – Pos-ul poate aduna automat produsele identice din bon scanate individual
    – La voidarea unui produs nu mai apare deloc produsul pe bon.
    – Se poate introduce vanzarea promotionala 2+1, 3+1 …, sau reducere procentuala la o anumita cantitate dintr-un produs.
    – In cazul anularii totale a unui bon, nu se mai tipareste deloc.
    – Eventual se poate pune bonul in asteptare si trece la urmatorul client (pentru cazul neplacut in care clientul isi aminteste ca mai trebuie sa cumpere un produs si tine casa blocata).
    Nu imi dau seama care sunt partile negative ale unui sistem de acest gen sau daca se poate implementa, dar la prima vedere imi pare util.
    cu stima.
    Adrian Gherghita

Dor a răspuns 12 ani, 7 luni în urmă 2 Membri · 2 Răspunsuri
  • 2 Răspunsuri
  • Dor

Administrator
    2 martie 2010 la 9:27

Este intr-adevar bine ca ati precizat ca l-ati vazut in Austria.
    Daca la un supermarket din Romania bonul s-ar tipari numai la sfarsit, cam cati casieri credeti ca ar rezista tentatiei de a incasa banii de la clientul neatent, anuland apoi bonul si pastrand diferenta?
    Voidarea este tocmai tiparita fortat pe bon pentru a putea ca in caz de furt sa vedeti cine a voidat si mai ales sa autorizati voidarea, pentru a impiedica folosirea acestui procedeu in orice situatie.
    Pentru promotii discutati cu colegii de la vanzari despre alte module de program, cum ar fi SmartCash Fidelity, care se adauga peste ce aveti deja.
    In legatura cu anularea totala raspunsul este similar cu cel de la primul punct.
    In legatura cu bonul in asteptare, nu este posibil datorita reglementarilor legale in vigoare la desfacerea cu amanuntul. Singura exceptie sunt restaurantele unde insa se deschid un numar de “mese” si pe fiecare se permite deschiderea cate unui bon.
    Numai bine!

• Dor

Administrator
    14 iunie 2012 la 13:43

In ultima perioada am implementat si solutii low-cost de imprimante fiscale (case de marcat) care permit si operatiile astea. Cu imprimante fiscale avizate insa SmartCash POS imprima totdeauna bonul sincron cu scanarea articolului.

Log in to reply.