Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; NIR-Total valori achizitie si vanzare pe cote de TVA

Etichete: 

• NIR-Total valori achizitie si vanzare pe cote de TVA

Postat de Dragos-C la 19 iunie 2015 la 9:59

Acum, de la noua cota de TVA pentru alimente de baza, avem multe cazuri in care pe o factura, deci si pe un NIR, sunt produse cu 9% si produse cu 24%.
    Pentru contabilitate este obligatoriu sa aiba pentru pe receptie, valorile de achizitie si valorile de vanzare, cumulate pe fiecare cota de TVA.
    Va rog sa apara aceste informatii pe raportul NIR.
    Deasemenea este necesar sa apara aceste valori si pe avizul de expeditie in cazul in care se face transfer intre magazine.
    Va multumesc.
    Cu stima,
    Dragos Coticiu
    DAC RETAIL

Dor a răspuns 7 ani, 7 luni în urmă 5 Membri · 15 Răspunsuri
  • 15 Răspunsuri
  • Dor

Administrator
    20 iunie 2015 la 12:33

Multumim pentru postare.
    Da vom afisa valorile totale defalcate pe cote de TVA in subsolul fiecarui NIR de acum inainte.
    Totusi, avizarea intre magazine proprii nu necesita TVA deoarece transferul se face la pret de achiztie, TVA-ul fiind irelevant in aceste situatii.

• laci

Membru
    29 iunie 2015 la 13:58

Cota de TVA pentru valoarea de achizitie ar fi foarte util daca ar aparea si in faza de editare NIR (chir ar fi binevanit o verificare cu valoarea introdusa la deschiderea receptiei) pentru a elimina urmatoarele erori:
    1. se pot depista produsele cu cota TVA eronata (din catalog sau la furnizor)
    2. la transferul electronic a datelor (NIR) catre contabilitate nu ar mai aparea diferente de sold de 1-2 bani din cauza preciziei de calcul a pretului de achizitie respectiv a diferentelor datorate cotei TVA catalog-furnizor.

Cu respect,
    Rusz Laszlo

• Dragos-C

Membru
    9 iulie 2015 la 21:48

Multumesc frumos pentru rezolvare.
    Este logic ceea ce spuneti referitor la transferuri.
    Dar, contabilitatea tine si TVA-ul pe gestiuni (magazine) … (cel putin la noi …).
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar, din punctul meu de vedere, contabilitatea nu este mereu logica.
    Este parerea unui inginer 🙂
    Apreciez sincer profesionalismul dumneavoastra!
    Cu stima,
    Dragos Coticiu

• Dor

Administrator
    10 iulie 2015 la 16:14

La solicitarea dvs. dar si a altor clienti incepand cu versiunea 12.1.0.56 (nu este inca publica) am adaugat pe langa sumele pe cote de TVA in subsolul de NIR (raportul) si afisarea permanenta a cotei de TVA la Vanzare in forma de culegere receptii.
    Astfel operatorul poate determina la timp daca nu cumva furnizorul a facturat un articol e alta cota decat este normal sau daca dimpotriva, are local setata cota gresit la un articol.

• Dinu

Membru
    7 ianuarie 2016 la 21:28

La finalul NIR ar putea sa apara la totaluri si valoarea de achizitie defalcata pe cote de TVA?
    Mulțumesc.

• Dinu

Membru
    14 ianuarie 2016 la 12:10

Cerea mea este tot pentru a putea verifica corectitudinea facturilor de la furnizorii care factureaza pe aceeasi factura si tva9 si tva20 si corectitudinea noastra la efecuarea NIRurilor. Multumesc din nou. Sper sa vada cineva si postarile mele……………….

• Dor

Administrator
    16 ianuarie 2016 la 19:26

Da, am vazut postarea si am retinut propunerea.
    Doar ca deja s-a ajuns la 3 cote de TVA in piata si daca verificam 6 valori de achizitie si de vanzare pe cote la inchidere s-ar putea ca bietul utilizator sa nu mai inchida receptia niciodata.
    O sa cautam o metoda care sa nu incetineasca viteza de operare.
    Multumim pentru sugestii.

• Dinu

Membru
    16 ianuarie 2016 la 19:51

Ma refer la finalul NIR ului printat.
    Nu cred ca sunt f.mulți care lucreaza cu 3 cote pe aceeasi factura, si cine vrea sa verifice bine cine nu………..
    Mulțumesc.

• Cris

Administrator
    7 februarie 2016 la 0:30

Pana la urma, va rog lamuriti-ma si pe mine:
    Este valabila exprimarea Dv din iulie 2015 cum ca in versiunea X, in subsolul NIR-ului apar totalurile pe cote de TVA?? spuneti ca nu era publica atunci dar au trecut 7 luni ….
    Din conversatia din ianuarie 2016 in care iriluc2 va reaminteste acest subiect pare ca raspunsul este negativ …!!?
    La mine nu apare nimic in nici un subsol, dar de la Contabilitate mi se solicita intens acest lucru asa ca ma alatur si eu propunerii colegilor …
    Argumentul de verificare atat a operarii Furnizorului cat si a operarii interne este ff valid ..

• Dinu

Membru
    7 februarie 2016 la 13:04

” CRIS” din pacate noi suntem mult prea mici ca sa fim luati in seama……………

• Dor

Administrator
    8 februarie 2016 la 17:08

In acest moment pe NIR sunt defalcate pe cote de TVA valorile de VANZARE. Vezi captura urmatoare:

Pentru verificare insa, in timpul unei receptii puteti grupa liniile colectate dupa orice criteriu, si deci si dupa cota de TVA, ca in imaginea de mai jos:

In acest fel aveti subtotaluri pe cote atat la achizite cat si la vanzare cu totalul general de mai jos (pe galben) care este validat si de program la total.

• Dinu

Membru
    8 februarie 2016 la 18:35

Eu cred că intelegeti f.bine ce vrem noi, dar………………….va place sa ne aburiti. Multumim pentru nimic.

• Dragos-C

Membru
    9 februarie 2016 la 9:56

Buna ziua,
    Imi permit sa intru in discutie, dat fiind ca eu am deschis acest subiect.
    Din punctul meu de vedere, problema a fost rezolvata.
    Cel putin in cazul meu, contabilitatea are nevoie de totalul pe cote de TVA la vanzare.
    Nu cred ca este corecta abordarea de mai sus a colegilor.
    O zi buna,
    Dragos Coticiu

• Dinu

Membru
    9 februarie 2016 la 12:25

Domnule Dragos Coticiu observ mai sus ca dvs. vi se raspunde imediat la solicitari. Felicitari dvs. Noua NU.

• Dor

Administrator
    24 februarie 2016 la 8:06

Incepand cu versiunea 12.1.0.123 formularul NIR afiseaza absolut toate informatiile, beneficiind si de un sumar pe cotele de TVA utilizate pentru fiecare marime.
    Iata mai jos o captura de ecran cu noul formular: