Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Ajutor SmartCash Retail Management System & Rsaquo; Procedura de reducere multipla de preturi
-
Procedura de reducere multipla de preturi
Postat de Dor la 30 iunie 2010 la 11:24In documentul atasat am postat procedura necesara pentru a modifica rapid preturile de vanzare pentru intreg catalogul de produse. Speram sa fie utila clientilor nostri care doresc sa pastreze preturile avute inainte de cresterea de TVA in magazine sau sa corecteze preturile in volum. Procedura este disponibila doar pentru utilizatorii de SmartCash Shop versiunile Professional si NetCenter, versiuni care includ functionalitatea de Selectie Multipla.
kronersm a răspuns 14 ani, 6 luni în urmă 3 Membri · 6 Răspunsuri -
6 Răspunsuri
-
Am incercat folosirea aceste proceduri pentru a aduce preturile de vanzare cu tva la forma dinaintea aplicarii noii cote tva.
Nu este folositoare.
Exemplu: pret de vanzare cu tva 19 % 3 lei dupa aplicarea TVA 24 % 3.12 lei folosind procedura de mai sus pretul nou este de 3.05 lei si eroarea este mult mai mare in functie de pretul de vanzare al produsului.
Aveti alte idei practice pentru schimbarea cotei tva dar nu si a preturilor de vanzare. -
Am primit raspunsul telefonic aceasta procedura nu se aplica pentru pastrare preturilor vechi dupa modificarea cotei TVA.
Procedura reala fiind : cu tva 19 % listati produsele apoi modificati Tva si modificati preturile la fiecare produs in parte dupa listing.
Asa ca domnul Padureanu va rog nu mai informati gresit lumea. -
Buna ziua,
Procedura explica modul in care puteti reduce in masa preturile la o selectie multipla cu un procent fata de pretul curent.
Daca calculati insa un procent corespunzator si nu folositi rotunjirea la 5 bani (adica puneti 0 in campul rotunjire) s-ar putea sa ajungeti exact la acest rezultat.
Captura de ecran este informativa. Nu inseamna ca dvs. trebuie sa faceti asa si obtineti pretul vechi.
Daca vreti sa reveniti la preturile anterioare (cand TVA-ul era de 19%) dupa ce ati setat noua cota de 24% in Nomenclatoare, puteti folosi urmatoarele valori (am facut regula de 3 simpla):
Reduceti cu procentul de -4,03226% si rotunjire = 0.
Pentru a evita alte neintelegeri am inlocuit captura din procedura (rev2.) cu una care sa contina aceste valori, pentru cei care doresc sa revina la pretul vechi dupa ce au setat noua cota. -
Am folosit si eu regula de trei simpla pentru a determina procentul cu care s-a modificat pretul de vanzare si am observat ca procentul respectiv variaza de la produs la produs
Nu cred ca acest procent este valabil pentru selectie multipla de exemplu in urma modificari cotei TVA un produs care era la vanzare cu 3 lei a devenit 3,2 lei
Conform teoriei dumneavoastra 3,2 lei – 4,03226% adica 0,1290 = 3,07 care este diferit de 3 lei pretul vechi, banuiesc ca in cazul altor produse aceasta diferenta creste exponential pentru ca pretul de vanzare creste in functie de valoarea de aprovizionare unde se aplica modificarea de tva.
Dar revin maine cu mai multe detali cand o sa testez in program. -
Procentul nu se modifica daca folositi optiunea de aplicare a reducerii fata de pretul de vanzare. In acest caz “valoarea de aprovizionare” nu are nici o importanta.
Si procentul este acelasi indiferent de pretul produsului, cum altfel, fiind calculat de la pretul cu TVA-ul de 24% aplicat. -
Eu am ajuns la aceeasi concluzie (am testat pe o copie inactiva a bazei de date cu cateva zile inainte).
Cu selectie multipla si reducere cu 4,03226% (si rotunjire 0) se ajunge exact la pretul vechi. Am facut modificarea noaptea trecuta si toate preturile sunt exact ca inainte (aprox 11.000 de produse). Deci va asigur ca este corect calculul si procedura.
Conectați-vă pentru a răspunde
Log in to reply.