Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; retur la vinzare cu ridicata

• retur la vinzare cu ridicata

Postat de ASPERA la 9 iulie 2015 la 15:34

Buna ziua,
    in cazul retur la vinzarea cu ridicata a s fi dorit ca in fereasta din stinga (facturi emise) sa apara in mod explicit si factura de retur asa cu valoarea ei negativa in schimb apare returul in dreapta la incasari (cam peste mina ).Daca doar emit factura de retur (fara retur si de bani) situatia e acceptabila dar daca si fac dispozitie de plata soldul se strica si ma obliga sa ma reglez cu adaugare factura de sold (din nou cam peste mina). Intreb daca se poate aborda aceasta gestiune a facturilor de retur in asa fel incit sa apara explicit si factura de retur la facturi emise si eventual dispozitia de plata sa apara la incasari eventual pe minus asfel fiind un tratament unitar al facturilor cu ridicata emise.
    Cu stima

Dor a răspuns 9 ani, 2 luni în urmă 2 Membri · 3 Răspunsuri
  • 3 Răspunsuri
  • Dor

Administrator
    10 iulie 2015 la 16:23

Va referiti la Urmarire Facturi?
    Nu am prea inteles unde va uitati in program.
    Explicati putin mai clar pe ce cale ati intrat si care e modulul la care faceti referire.

• ASPERA

Membru
    23 iulie 2015 la 12:23

Buna ziua,

Va prezint urmatorul caz:
    am facut o factura cu ridicata catre un client pe care acesta a platit-o prin banca (sau numerar cu chitanta)
    clientul a constatat ulterior ca bunul cumparat nu era cea ce dorea de fapt si a solicitat returnare.

Noi am folosit “retur la vinzarea cu ridicata’ si am emis factura de retur (cu valoare negativa desigur),(iar pentru baniI incasati la data facturarii initiale) pe acestia i-am platit in baza unei dispozitii de plata emise odata cu factura de retur.

Acum dupa toate aceste operatiuni daca merg in urmarire clienti (pe clientul respectiv soldul general e negativ) adica noi aparem inca datori la acest client.

• Dor

Administrator
    16 august 2015 la 13:06

Atunci cand lucrati cu vanzare cu ridicata prin factura fiscala, returul poate fi reglat financiar prin alte metode decat numerar. De exemplu prin banca sau prin compensare, avand in vedere ca nu este o vanzare cu amanuntul.
    In acest caz trebuie sa inregistrati dvs. manual suma si metoda de plata in urmarire clienti. De obicei asta se intampla dupa consultarea extraselor de cont de la banca.
    Numai in cazul retururilor de la client cu bon fiscal este automat emisa o dispozitie de plata din casierie, care este de asemenea inregistrata in soldul clientului, in sectinea de plati.

Log in to reply.