Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; SCANARE DIRECTA IN INTERFATA DE CAUTARE DUPA NUME POS

Etichete: 

• SCANARE DIRECTA IN INTERFATA DE CAUTARE DUPA NUME POS

Postat de florariatrias.ro la 19 aprilie 2016 la 0:03

M-am confruntat cu o situatie la ultimele inventare. Foarte multe produse cu stocuri dereglate (de aceeasi valoare). Am gasit si vinovatul – angajatul :). La noi se foloseste in paralel cautarea dupa denumire si scanarea codurilor de bare. Angajatul s-a obisnuit sa caute atat de mult dupa denumire incat scanarea a devenit o problema, alegand bineinteles de multe ori eronat produsele. Intrebandu-i pe angajati de ce fac acest lucru mi-au spus ca in acelasi bon avem destul de des produse etichetabile si produse neetichetabile.
    Trecerea dintr-un mod in altul ia timpi valorosi, motiv pentru care sunt mai eficienti in a folosi unul din moduri.
    Stiu ca interfata de cautare dupa nume este folosita si pentru identificarea produselor prin scanare.insa m-as bucura sa putem printr-o bifa din admin sa folosim aceasta interfata si pentru punerea produselor in bon. As reduce timpii petrecuti intre cele 2 moduri de vanzare si as trece in modul de plata doar la final de bon.

Dor a răspuns 8 ani, 7 luni în urmă 3 Membri · 4 Răspunsuri
  • 4 Răspunsuri
  • casa-de-menaj

Membru
    19 aprilie 2016 la 15:21

Buna ziua!

Si la noi se gaseste acesta problema reala si in plus angajatii s-au obisnuit sa verifice si stocul de pe interfata de vanzare lucru ce nu mi-se pare atat de adecvat. La noi exista (ca si la altii banuiesc) un supervizor care se ocupa strict de intrarea in stoc si de verificarea stocurilor. Cred ca prin interfata de vanzare li-se ofera casierilor mai multa libertate fata de cat ar trebui.
    Ar fi foarte utila o astfel de bifa!

Multumim!

• Dor

Administrator
    20 aprilie 2016 la 9:34

Salut Trias
    Cred ca putem implementa cererea ta in urmatorul mod:
    1. Casierul intra in interfata de cautare.
    2. Daca bate niste caractere si apasa cautare e ca acum… apare o lista si dupa ce selecteaza un articol apasa PLU si il vinde.
    3. Daca scaneaza insa sau bate un cod si apasa Identificare, articolul va fi afisat sus.
    4. Apasand tasta PLU in acest context va vinde articolul respectiv pe bon.
    Este posibil cred si are sens, ai dreptate.

Pentru CASA ANDRUNA raspunsul este mult mai simplu.
    Solicitati la suport sa va dezactiveze afisarea in POS a stocului pentru articole. Exista aceasta optiune si ea se activeaza din interfata de administrare.
    De asemenea puteti interzice casierilor emiterea raportului X, o alta modalitate prin care acestia pot verifica daca si ce le ramane in plus din sertar in caz ca n-au marcat ceva.

Cereti colegilor de la suport sa va explice ce alte limitari mai sunt disponibile si sa le activeze corespunzator.

Multumim pentru sugestii.

• casa-de-menaj

Membru
    21 aprilie 2016 la 8:41

Multumim pentru suport!

• Dor

Administrator
    21 aprilie 2016 la 19:32

Salut Trias
    Am implementat solicitarea ta in build-ul 12.1.0.163 SmartCash RMS.
    Totusi a mai fost necesar un pas, deoarece cantitatea nu este clar determinata in contextul respectiv.
    Prin urmare daca dupa identificare se apasa PLU (deoarece cantitatea afisata este stocul in acest context) , mai intai este ceruta cantitatea folosind Numerical Pad-ul pentru vinde direct articolul.

Log in to reply.