Flux Noutăți & Rsaquo; Forumuri & Rsaquo; Feature Requests – Propuneri de functii noi & Rsaquo; Stadiu implementare avansuri numerar – legea cashback

• Stadiu implementare avansuri numerar – legea cashback

Postat de gmro la 11 ianuarie 2017 la 2:00

Astazi am avut primul client care a intrebat daca putem sa-i retragem bani de pe card si sa-i dam cash, a auzit el la TV ca legea cashback a intrat in vigoare de luna trecuta si s-a gandit sa ne testeze 🙂
    Am inteles din presa ca desi legea e intrata in vigoare din punct de vedere tehnic si fiscal lucrurile inca nu sunt clare.
    In Smartcash in ce stadiu e implementarea acestui serviciu?

gmro a răspuns 7 ani în urmă 2 Membri · 3 Răspunsuri
  • 3 Răspunsuri
  • Dor

Administrator
    2 martie 2017 la 17:51

Din pacate nu exista inca posibilitatea de a inregistra prin casele de marcat existente acest tip de serviciu decat ca o vanzare.
    El este oricum lasat la latitudinea comerciantului. Asadar aveti posibilitatea sa va declinati posibilitatea de a da cashback.
    Speram ca in noua lege a caselor sa includa si aceasta “ameteala” formulata atat de prost in lege, cu lamuriri, pentru ca este evident ca cel care a pus-o acolo nu a intrebat pe nimeni daca se poate. 🙂
    Banuiesc ca au venit bacile la poarta si au cerut, ei s-au executat, fara sa intrebe pe nimeni ce sa faca bietul comerciant cu suma inregistrata in plus in casa de marcat cand vine Antifrauda peste el?

• gmro

Membru
    5 mai 2017 la 1:12

Mai rau, au inceput sa vina clienti ca la bancomat: “vreau sa scot de pe card 200 lei ca am vazut la TV ca se poate” 🙂

• gmro

Membru
    11 ianuarie 2018 la 1:42

In 28.12.2017 au fost publicate si in 05.01.2018 au intrat in vigoare normele metodologice ale OUG 193/2002 cu privire la acordarea avansului in numerar de pe card.

BRDofera deja optiunea in aparatele lor POS de avans in numerar de pe card. Clientii iar au inceput sa intrebe de aceasta posibilitate.

Prin aceste norme nu se poate rezolva legal partea de fiscalizare a iesirii de numerar din casa?

Log in to reply.